18 Kasım 2017 Cumartesi

2016 ÖSYS Sonuçlarına Göre Üniversitemize Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Kayıt Yerleri ve İşlemleri

12 Ağustos 2016 Cuma 14:53 tarihinde eklendi | 2277 defa okundu

2016 ÖSYS sonuçlarına göre Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri,  e-Devlet üzerinden yapılan elektronik kayıtlar, 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında, yüz yüze kayıt yaptırmak isteyenler için ise 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında kayıt hakkı kazanılan okulların binasında şahsen veya noter vekaleti ile yapılacaktır.

Eğitim kalitesi, uluslararası düzeyde akademik kadrosu, yerleşkede sunulan imkânları ve araştırmacılığı teşvikiyle öğrenci odaklı bir üniversite olan Süleyman Demirel Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için aşağıdaki linkleri tıklayınız.

Aday öğrenci portalına ulaşmak için tıklayınız

SDÜ tanıtım kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız

SDÜ yerleşkesinde yaşam alanını görmek için tıklayınız

Üniversitemize Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Kayıt İşlemleri;

Öğrenci Bilgi Sistemi  https://obs.sdu.edu.tr adresinden “Öğrenci No Öğren”linkini kullanarak TC Kimlik Numaranızı girmek suretiyle öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz. Şifreleriniz TC Kimlik Numaralarınızın Son 8 hanesi olarak atanmıştır.

“obs.sdu.edu.tr”sitesi en iyi 1024 x 768 piksel ekran çözünürlüğü ve Internet Explorer 7.+ ziyaret edilebilir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1)Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

2)Öğrenciye ait öğrenim ücretlerinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, (Öğrenim ücretlerini bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Halk Bankası veya Ziraat Bankası şubesine ya da Isparta ilindeki Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubelerine 12 Ağustos - 09 Eylül 2016 tarihleri arasında Öğrenci Numaranızı banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz).

Öğrenim ücreti yatırılırken kurumsal tahsilât sistemi kullanılacağından dolayı Yurtiçindeki Tüm Şubelerden havale masrafı talep edilmeyecektir.

HALK BANKASI BANKAMATİKLERİNDEN ÖDEME

Giriş-->Kurum Ödemeleri-->Harç-->Ödeme Yapacağınız Kurumun Bağlı Bulunduğu İl Plaka Kodu (:32 yazılacak)--->SDÜ--->Öğrenci No girerek Öğrenim Ücretinizi yatırabilirsiniz.

3) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı Diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen  merkezin adı yazılmaktadır.)

4) 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

5) Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na kayıt yaptıracak öğrencilerin tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu almaları gerekmektedir.

6)Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarına İlk ve Acil Yardım Önlisans Programına Alınacak öğrencilerin Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden, Sürücü Belgesi Almaya Engel Olmayan Bir Beden Yapısı ve Ruh Sağlığına Sahip Olduklarını Belgeleyen Rapor Almaları gerekmektedir.

2016-2017 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

(Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir.)

İkinci Öğretim Öğrencilerinden Bakanlar Kurulunun 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkısı ve öğrenim ücretlerine dair kararı henüz açıklanmadığı için kayıt sırasında 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı öğrenim ücretleri tahsil edilecek olup, ilgili karar açıklandığında her hangi bir fark olması durumunda bahar yarıyılında mahsup edilecektir.)

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenim Ücretleri İçin Tıklayınız

KAYIT TARİHLERİ  VE KAYIT YERİ ADRESLERİ

Elektronik Kayıtlar: 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında e-Devlet Kapısı üzerinden ya da 15-19 Ağustos 2016tarihleri arasında kayıt hakkı kazanılan okulların binasında şahsen veya noter vekaleti ile yapılacaktır.

e-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE:

Kaydını e-Devlet üzerinden yaptıran adayların yukarıda ifade edilen “Kayıt İçin Gerekli Belgeleri” en geç 21 Eylül 2016 tarihine kadar kayıt yaptırdıkları okulun öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen sürelerde belgelerini teslim etmeyen adayların ders kayıtları yapılmayacaktır.

Bir ortaöğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt olamayan ve ortaöğretim sorumluluk sınavı veya ek sınav sonucunda ortaöğretimden mezun olamayan öğrencilerin normal sürede geçici kayıtlarının yapılmasına, durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2016 ÖSYS'de kayıt hakkı kazandıkları programlara 30 Aralık 2016tarihine kadar kesin kayıt yaptırabilirler.